Disipline Sevk Edilen Tanju Özcan'dan İlk Açıklama

TAKİP ET

Bir kadınla ilgili kullandığı ifadeler sebebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Armağan Çağlayan'ın YouTube programında bir kadının kendisinden yardım istediği anı 'siyasette yaşadığı komik anılar' olarak anlatması sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuya ilişkin açıklama yaptı. 

Kararın kendisine de sürpriz olduğunu ve böyle bir sonuç çıkmasını beklemediğini dile getiren Özcan, şu an partisinden ihraç edilmesini bekleyenler olduğunu ancak ihraç edilmesi durumunda başka bir partiye geçmeden bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.

"Yargı bağımsızlığını savunan bir partiyiz. YDK hiçbir etki altında kalmadan savunmamı dinleyecek ve MYK'nın iddialarını dikkate alıp nihai kararı verecek. YDK'nın vereceği karar bağlayıcı olur. Verilecek karara saygı duyarım'' diyen Özcan, programda kullandığı ifadeler sebebiyle de kadınlardan özür dileyerek, ''Samimi olarak incinen tüm kadınlardan özür diledim dilerim. Benim mütedeyyin kesimle hiçbir sorunum olmadı. Annem tesettürlü, annem babam hacı benim. Türkiye'de cami yapan tek belediye başkanı benim. Mütedeyyin kesim sorunu varmış gibi algı yaraya çalışmak olmaz. Geçen hafta cami temeli atmış biriyim" şeklinde konuştu.

bolu belediye başkanı tanju komik anı disiplin açıklama özcan