Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken Görüşürken, Dışarda Protesto Gösterisi Düzenleyen 8 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi sona erdi. Baş başa ve heyetler arası görüşme, 2,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından Blinken ile heyeti, Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıldı. Öte yandan görüşme sırasında bazı gruplar, Bakanlık binasına 500 metre uzaklıktaki alanda ABD heyetini protesto etti. 200 kişilik grup, Filistin bayrakları açarak, 'Siyonist Blinken Ankara'dan defol', 'Savaş değil soykırım, katil İsrail' ve 'Mehmetçik Gazze'ye" sloganları attı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi sona erdi. Baş başa ve heyetler arası görüşme, 2,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından Blinken ile heyeti, Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıldı. Öte yandan görüşme sırasında bazı gruplar, Bakanlık binasına 500 metre uzaklıktaki alanda ABD heyetini protesto etti. 200 kişilik grup, Filistin bayrakları açarak, 'Siyonist Blinken Ankara'dan defol', 'Savaş değil soykırım, katil İsrail' ve 'Mehmetçik Gazze'ye' sloganları attı.

DHA'nın aktardığına göre grup adına açıklama yapan Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Ankara Temsilcisi Semih Okumuş, "Yeryüzünde kan akıtan ve fitne çıkaran emperyalist odağın merkez gücü Amerika'nın, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan ve milli güvenliğimiz için tehdit teşkil eden bütün askeri üsleri derhal kapatılmalı ve Blinken katilinin yüzüne apaçık söylenmelidir" dedi.

Öte yandan bu gruptan ayrı protestoda bulunan Doğu Perinçek'e yakın Türkiye Gençlik Birliği'ne üye 7 kişi ile Bakanlık binası önünde slogan atan 1 kadın gözaltına alındı. 

 

Blinken blinken protesto blinken hakan fidan