Dışişleri Bakanı Kırım Platformu Zirvesinde Fransa'yı Temsil Edecek

TAKİP ET

Kırım Platformu açılış zirvesinde Fransa'yı Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın temsil edeceği bildirildi. Zirve, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 23 Ağustos'ta yapılacak.

Kırım’ı Rus işgalinden kurtarmak amacıyla uluslararası çabaları birleştirmek için oluşturulan Kırım Platformu’nun açılış zirvesinde Fransa’yı Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın temsil edeceği bildirildi.

Fransa’nın Kiev Büyükelçisi Etienne de Poncins Ukrayna’nın TSN.ua sitesine verdiği demeçte, “Dışişleri Bakanımız Sayın Jean-Yves Le Drian, hem Kırım Platformu zirvesinde hem de Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıl dönümü kutlamalarında Fransa’yı temsil edecek.” ifadelerini kullandı.

Kırım Platformu girişiminin, Kırım’ın Rusya tarafından işgali konusunu uluslararası gündeme geri taşımak için iyi bir fikir olduğunu söyleyen Büyükelçi Etienne de Poncins, “Kırım’ın yasa dışı ilhakını uluslararası gündeme geri taşımak için iyi bir fikir olduğunu düşünüyoruz. Kırım, Normandiya formatının ve Minsk sürecinin bir parçası değil. Bu nedenle, evet temsil edileceğiz.” dedi.

kırım ukrayna kırım platformu fransa büyükelçi rusya işgal