Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Dohuk'taki Saldırı Hakkında Açıklama

TAKİP ET

Irak'ın kuzeyinde sivillerin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi.

Dün Irak'ın kuzeyinde Dohuk yakınlarında bir köye yapılan saldırıda 8 ila 12 arasında sivilin hayatını kaybettiği, pek çok sivilin ise yaralandığı belirtiliyor.

Kürtçü terör örgütü PKK'ya ve İran'a yakın kaynaklar saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediğini iddia etti. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada ölenler için başsağlığı dilenirken Irak hükümeti "hain terör örgütünün propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, gerçek faillerin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya" davet edildi.

Irak ise saldırı nedeniyle Türkiye'ye nota verdi.

Çavuşoğlu'ndan Açıklama

TRT canlı yayınında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu Türkiye'nin terörle mücadelesini sekteye uğratmak için yapılan bir saldırıdır" dedi.

Türkiye'nin sivilleri asla hedef almadığını ve almayacağını tüm dünyanın bildiğini belirten Çavuşoğlu, "Dün bu haberler gelir gelmez ilgili kurumlarımızla bilgi paylaşımı yaptık. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden alınan bilgiye göre sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır. Bizim hedefimiz daima terör örgütleri olmuştur" dedi.

Saldırıyı terör örgütlerinin gerçekleştirdiğini düşündüklerini belirten Çavuşoğlu, bu konuda Irak makamlarıyla birlikte çalışmak istediklerini bildirdiklerini söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye'yi hedef alan açıklamaları reddederek "Irak makamlarının da bu tuzağa düşmemesi gerekiyor" dedi.

dışişleri bakanı türkiye mevlüt çavuşoğlu dohuk saldırı hakkında açıklama ırak