Dışişleri Bakanlığı ABD'nin Açıklamalarına Cevap Yayınladı! Yazıda ABD'den Bahsedilmedi ve İngilizce Metin Yayınlanmadı

TAKİP ET

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamalarına cevaben bir metin yayınladı. Yayınlanan metinde ABD'nin adı geçirilmedi ve metnin İngilizcesi yayınlanmadı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Boğaziçi eylemleri hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara cevap olduğu düşünülen bir yazı yayınladı. Yayınlanan yazıda ABD ismi geçmediği için yazının tam olarak kime cevaben yazıldığı anlaşılmadı. Öte yandan, yayınlanan metin, Dışişleri Bakanlığı'nın İngilizce resmi hesabı tarafından yayınlanmadı.

Yazının başında "Yurt dışındaki bazı çevrelerin Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylar hakkında yaptığı bazı açıklamalar hakkında" ibaresi bulunmasına rağmen hangi çevrelerden bahsedildiği belirtilmedi. Terör örgütü iltisaklı çevrelerin olaylara sızma girşiminde bulunduğunun tespit edildiği iddia edilen yazıda olayları teşvik edici söylemlerde bulunan çevreler uyarıldı. Ayrıca, Türkiye'ye hukuk dersi vermeye çalışanlara "aynaya bakmaları" önerildi. 

Yurt dışındaki "bazı çevreler" için yayınlanan yazının İngilizce metninin Dışişleri Bakanlığı'nın İngilizce resmi hesabından yayınlanmaması ise dikkat çekti.

dışişleri abd bakanlık açıklama cevap ingilizce metin yazı yayınlandı abd yok bahsedilmedi