Dışişleri Bakanlığı: Bilim İnsanlarımız Özlem Türeci ve Uğur Şahin'i Yıldızlı Liyakat Nişanıyla Onurlandırılmaları Nedeniyle Tebrik Ediyoruz

TAKİP ET

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da, Çin virüsüne karşı geliştirdikleri aşıyla Yıldızlı Liyakat Nişanı'na layık görülen bilim Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'i tebrik etti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Çin virüsüne karşı geliştirdikleri aşıyla Almanya'da Yıldızlı Liyakat Nişanı'na layık görülen bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'i tebrik etti.

Çin virüsüne karşı ilk aşıyı geliştirmelerinden ötürü takdir toplayan Türk asıllı bilim insanları, Almanya vatandaşı olması ve aşıyı Almanya'da kurdukları ilaç şirketi BioNTech'de geliştirmeleri nedeniyle Almanya'nın en üst düzey devlet nişanı olan Yıldızlı Liyakat Nişanı'na layık görüldü.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yayımlanan tebrik mesajında "Koronavirüs’e karşı ilk aşıyı geliştiren bilim insanlarımız Özlem Türeci ve Uğur Şahin’i Almanya'nın en üst düzeyli devlet madalyası Yıldızlı Liyakat Nişanıyla onurlandırılmaları nedeniyle tebrik ediyoruz. İnsanlık bu büyük başarılarını unutmayacak" ifadeleri kullanıldı.

dışişleri bakanlığı almanya özlem türeci uğur şahin tebrik mesaj yayımlandı yayımladı türkiye bilim insanlarımız biontech aşı çin virüsü koronavirüs