Dışişleri Bakanlığı, Mısır'a Bir Diplomatik Heyet Yollayacak

TAKİP ET

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Mısır ile yıllardan beri süregelen sorunlu diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi amaçlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'a gönderilecek diplomatik heyet ve bu heyetin yapacağı görüşmenin çerçevesiyle alakalı bir açıklama yaptı.

Türk heyeti, 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde Mısır'ın başkenti Kahire'de diplomatik görüşmeler yapacak.

Dışişleri Bakanlığının açıklaması şöyle:

"Türkiye ile Mısır Arasında Gerçekleştirilecek Siyasi İstişareler Hk.

Türkiye ile Mısır arasında siyasi istişareler, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza’nın başkanlıklarında 5-6 Mayıs 2021 tarihlerinde Kahire’de gerçekleştirilecektir.

Söz konusu istikşafi* görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili ve bölgesel bağlamda normalleştirilmesine yönelik atılması gereken adımlar üzerinde durulacaktır."

*Son zamanlarda sıkça kullanılan bu uydurma sözcükle aslında "yoklama, ağız arama" manası verilmek istense de bu mümkün olmamaktadır. 

Mısır Türkiye Dışişleri Bakanlığı Diplomatik heyet Türkiye-Mısır ilişkileri Doğu Akdeniz MEB Sisi Abdülfettah es-Sisi el-Sisi Diplomasi Diplomatik temaslar Türk heyeti diplomatik heyet