Dışişleri Bakanlığı TÜGVA Başkanı İçin Ricacı Olmuş

TAKİP ET

TÜGVA başkanı ve yardımcısının AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Belçika'daki NATO zirvesine gidebilmeleri için Dışişleri Bakanlığı'nın ricacı olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Metin Cihan tarafından açıklanan TÜGVA belgelerinde skandallar bitmiyor. İBB'den aldıkları maaşları ifşa edilen TÜGVA yöneticilerinin Erdoğan'ın yurt dışı gezilerine de katıldıkları ortaya çıktı.

"Çok Acele"

Sendika.org'un paylaştığı belgenin Dışişleri Bakanlığı’nın “Çok acele” koduyla Belçika’nın Ankara Büyükelçiliği’ne gönderildiği belirtiliyor. 

19 Mayıs 2017 tarihli belgede, o dönem TÜGVA'nın başkanı olan İsmail Emanet ile o dönemki başkan yardımcısı Seçkin Koç’un, 25 Mayıs 2017’de Bürüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi’ne katılacak  AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın resmi heyetinde yer alabilmeleri için büyükelçilikten vize yardımında bulunuluyor.

"Büyükelçiliğin Nazik Yardımlarını Rica Etmekten Şeref Duyar"

Belgede "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Belçika Büyükelçiliği’ne saygılarını sunar ve aşağıda bilgileri sunulan İsmail Emanet ve Seçkin Koç’a gerekli vizenin İstanbul Başkonsoloslukları tarafından verilmesinde Büyükelçiliğin nazik yardımlarını rica etmekten şeref duyar. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bu vesileyle Belçika Büyükelçiliği’ne derin saygılarını yineler." ifadeleri yer alıyor.

TÜGVA Yöneticileri Cumhurbaşkanlığı Komite Üyesi

Belçika’nın büyükelçilik ve konsolosluk makamlarına yazılan başka bir yazıda ise Emanet ve Koç’un “Cumhurbaşkanlığı komite üyesi” olarak zirveye katılacağı ve Cumhurbaşkanlığı uçağı ile seyahat edeceği belirtiliyor.,

İsmail Emanet 24 Mayıs 2017 tarihinde Seçkin Koç ile birlikte çekildiği fotoğrafı paylaşarak “Cumhurbaşkanı’mızın Brüksel’deki NATO zirvesine katılımında kendilerine eşlik ediyoruz” ifadelerini kullanmış.

Emanet hala TÜGVA Mütevelli Heyeti’nde yer alırken, Koç ise ÖNDER Genel Sekreterliği görevini yürütüyor ve TÜGVA Mütevelli Heyeti’nde yer alıyor.

tügva cumhurbaşkanlığı dışişleri bakanlığı belçika nato erdoğan akp