Dışişleri Bakanlığı'ndan İşgalci Rusya'ya Kırım Çağrısı

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın Kırım'da Tatar Türklerine yönelik baskın ve gözaltı uygulamalarını vesile kılarak imza attığı insan hakları ihlallerine dair Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 2014 yılından bu yana işgal altında bulunan Kırım'da gerçekleşen Türklere yönelik gözaltı uygulamalarına dair bir açıklamada bulundu.

Yarımadayı Türk nüfusundan tamamen arındırmayı hedefleyen işgalci Rusya, 17 Şubat'ta 6 Kırım Tatar Türkünü sabaha karşı gerçekleştirdiği baskınlarla gözaltına almıştı. Bakanlıktan yaşanan olaylara dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kırım’da dün (17 Şubat) sabah saatlerinde soydaş Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve alınan gözaltı kararlarını endişeyle karşılıyoruz.

Kırım Yarımadası’nın asli unsurları olan Kırım Tatarlarına yönelik bu tür uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımayan Türkiye, Kırım Tatarlarının yanında durmaya devam edecektir."

kırım tatar dışişleri bakanlığı türkiye cumhuriyeti rusya işgalci rusya kırım tatar türkü kırım yarımadası yasadışı ilhak