Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım'ın İşgalinin Yıl Dönümü Hakkında Açıklama Geldi

TAKİP ET

Rus işgalinin ardından Kırım'da gerçekleştirilen sözde referandumun 7. yıl dönümünde Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayımladı.

Kırım yarımadasının Rusya tarafından işgalinin akabinde işgalciler tarafından gerçekleştirilen sözde referandumun yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, bir açıklama yayımladı.

İşgalci Rusya'nın uluslararası hukuku ayaklar altına alan çağ dışı hamlesinin tanınmadığının bir kez daha altı çizilirken açıklamada Kırım Tatar Türklüğünün güvenliğine dair de ayrı bir parantez açıldı.

İşte açıklamanın tam metni:

"Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti, yedi yıl önce bugün düzenlenen gayrimeşru bir referanduma dayandırılarak Rusya Federasyonu tarafından ilhak edilmiştir.

Uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha yineliyor, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi teyit ediyoruz.

Bu vesileyle, Kırım’ın asli unsurlarından olan Kırım Tatar Türklerinin emniyet ve esenliğinin yanısıra kültürel kimliklerinin korunmasına verdiğimiz önemi yeniden vurguluyoruz.

Kırım’daki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdüreceğiz."

Kırım Dışişleri Bakanlığı Kırım Tatar Rusya işgal sözde ilhak yasa dışı ilhak