Dışişleri'nden Bozkurtlar Tepkisi: Fransız Hükümeti Ermeni Çevrelerin Esiri Haline Geldi

TAKİP ET

Dışişleri Bakanlığı, Fransa İçişleri Bakanı'nın 'Bozkurtlar Hareketi'nin tasfiye edildiğine dair açıklamasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, Fransa İç İşleri Bakanı Gerald Darmanin'in  'Bozkurtlar Hareketi'nin tasfiye edildiğine dair açıklamasına tepki gösterdi.

Bu karara en sert şekilde karşılık verileceğini belirten Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Bugün Fransız hükümeti tarafından lağvedildiği açıklanan “Bozkurtlar” isimli bir hareket olmadığı esasen bilinmektedir.Alınan bu karara karşı en sert şekilde mukabele edeceğimizi vurguluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Verilen karara ilişkin olarak açıklamanın devamında "Bugün Fransız hükümeti tarafından lağvedildiği açıklanan “Bozkurtlar” isimli bir hareket olmadığı esasen bilinmektedir. Söz konusu ülkenin münferit birtakım kişilere ve bu kişilerin eylemlerinden hareketle böyle bir hareket ve oluşum varmış gibi hayal mahsulü kararlara tevessül etmesi içinde bulunduğu çelişkili psikolojinin son tezahürü olmuştur." ifadeleri yer alıyor..

Ayrıca yapılan açıklamada, Fransız hükümetinin Ermeni çevrelerin esiri olduğu şu ifadelerle belirtiliyor:

"Ne yazık ki, kendileri söz konusu olduğunda ifade özgürlüğünün hiçbir şekilde sınırlanamayacağını savunanlar, başkaları söz konusu olduğunda ifade özgürlüğüne rahatça kısıtlama getirebilmektedir. Bu ikiyüzlü anlayış artık alıştığımız çifte standartlı yaklaşımın son örneğidir.

Bu karar aynı zamanda Fransız hükümetinin artık tamamen Ermeni çevrelerin esiri haline geldiğini de göstermektedir."

fransa ermeni çevreleleri dışişleri bakanlığı bozkurtlar hareketi Gerald Darmanin