Dışişleri'nden Fransa'nın Nice Şehrinde Düzenlenen Saldırı Hakkında Açıklama

TAKİP ET

Bütün dünya Fransa'da gerçekleştirilen terör saldırılarını kınamaya devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada saldırı şiddetle kınanırken hayatını kaybedenler için taziye, yaralılar için acil şifa dilekleri iletildi. Teröre karşı Fransız halkı ile dayanışma içinde olunduğu vurgulanarak sonlandırılan açıklamanın tam metni şöyle:

"Fransa'nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice Kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekanında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dinî, insanî, ahlakî değerlerden nasibini almadığı açıktır.

Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere,  Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz."

dışişleri bakanlığı nice saldırı fransa'nın nice şehri kınama mesajı dayanışma mesajı terör saldırısı radikal islam