Disney Plus Türkiye'den Çekiliyor mu: Türk Yapımları Kaldırıldı

TAKİP ET

Türkiye'ye geçen yıl giriş yapan Disney Plus, kısa sürede pek çok orijinal ve daha önce yayınlanmış yerli yapıma ev sahipliği yapıyor. Ancak platforma giren kullanıcılar, 1 Temmuz akşamında bu yapımların önemli bir kısmının yayından kaldırıldığını gördü.

Türkiye'ye geçen yıl giriş yapan Disney Plus platformu, tüm orijinal Türk yapımlarını kaldırdı. 2019'un sonlarında yayına başlayan ve dünya genelinde Netflix ile rekabet eden Disney Plus, ani olarak aldığı beklenmedik bu karar ile birlekte izleyicilerini şaşırttı.

ShiftDelete'in aktardığına göre; Türkiye’de de özellikle yeni Star Wars dizi ve filmleri, Marvel serisi ve orijinal Türk yapımları gibi onlarca farklı içeriği barındırdığı için kullanıcılar tarafından oldukça talep gördü. Fiyatı da Netflix’in yarısı civarında olan Disney Plus, ani bir karar aldı ve platformdaki tüm orijinal Türk yapımlarını kaldırdı. Halihazırda çekimi devam eden ve yayınlanacağı açıklanan içeriklerin ise durumu hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Disney Plus'ın yerli dizi ve filmleri neden kaldırdığı hakkında ise henüz kesin bir şekilde yapılan bir bilgilendirme yok. İddiaların çıkış noktası sorunu deneyimleyen kullanıcılar olduğu için yerli yapımların, teknik bir aksaklık sonucunda yayından kaldırıldığı da iddia ediliyor.

Ermeni Komitesi mi Sebep Oldu?

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e açıkça hakaret ederek,  Atatürk dizisinin çekilmesi sebebiyle platforma karşı bir linç kampanyası başlatmıştı. Ardından Disney Plus'taki yerli yapımların ABD'den erişilmesi engellendi. Bu tehditkar açıklamalardan sadece 1 gün sonra Disney Plus cephesindeki tüm orijinal Türk dizi ve filmler yayından kaldırıldı.

'Global Bir Strateji'

OdaTV'ye konuştuğu söylenen Disney Plus yetkilisi, "Global olarak bir strateji. Bu Türkiye'de de uygulanıyor. Lokal içerikler üzerinde bir strateji uygulanıyor. 30 Haziran itibariyle şu ana kadar yayınlanan yapımlar platformdan kaldırıldı. Hali hazırdaki içeriklerin akıbeti de önümüzdeki dönemde belli olacak" açıklamasında bulundu. 

Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Varlığı Ermenileri Huzursuzlandırdı

Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi, büyük Türk Başbuğu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü konu alan, başrolü Aras Bulut İynemli'nin oynadığı 'Atatürk' dizisi, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA)'yı huzursuzlandırdı.

Ermeniler, akıl tutulması ile söyledikleri yalan sözde soykırım iddiaları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü konu alan projeyi hadsiz, kışkırtıcı ve provokatif sözler ile hedef alarak linç kampanyası düzenledi. 

Disney ise Ermenilerin, hadsizlikle perçinledikleri yalan ithamlarına karşı boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayından kaldırdı.

Akıl tutulması yaşayan, hezeyan abidesi Ermeni Komitesi'nin paylaşımında kullandığı hadsiz ifadeler:

"Disney Plus'a, elinde milyonlarca Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanıyla bir Türk diktatörü ve soykırım katili olan Mustafa Kemal Atatürk'ü yücelten dizisini iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz"

 

 

disney plus ermeniler amerika ermeni ulusal komitesi disney türkiye türk yapımları dizi film platform netlix atatürk Mustafa Kemal Atatürk