Distopik Bir Film Sahnesi Değil: Moskova, Kızıl Meydan

TAKİP ET

Moskova, Kızıl Meydan'da kaydedilen görüntüler Rusya'da ifade hürriyetinin geldiği durumu ortaya koydu.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimi, Ukrayna halkı ve ordusunun destansı direnişi karşısında çuvalladı.

Her cephede mağlup olarak Ukrayna müdafaası karşısında geri çekilmeye mecbur olan Rus ordusu, sivilleri bombalamaya, hiçbir askeri hedefin bulunmadığı, sivillerle dolu meydanları vurmaya başladı. Ordunun başarısızlığı ile paniğe kapılan diktatör Putin, savaşa karşı çıkan ve "Bu bizim savaşımız değil" diyen Rus vatandaşlarına yönelik zulmünü artırdı. Geçtiğimiz günlerde St. Petersburg'da protesto gösterisi yapan birçok Rus gözaltına alınmış, yaşları 4 ila 6 arasında değişen çocuklardan tutun, 77 yaşındaki bir kadına kadar birçok Rus tutuklanmıştı. 
Son olarak Moskova, Kızıl Meydan'da kaydedilen görüntüler Putin rejiminin halka yönelik baskılarının geldiği noktayı gözler önüne serdi. Görüntülerde bir Rus kadınının elindeki "İki kelime" yazılı bir kağıdı kameraya gösterdiği anda polisler tarafından apar topar gözaltına alındığı görülüyor. Hemen ardından kameraya yaklaşan bir kadının da "Askeri operasyonla ilgili fikrimi söylemek istiyorum" dediği anda gözaltına alındığı görülüyor.   Ülkede "Savaşa hayır" demek diktatör Putin'in baskıcı rejimi tarafından yasaklandığı için Rus aktivistler onun yerine "İki kelime" diyor.

distopik bir film sahnesi değil moskova kızıl meydan tutuklamalar anbean iki kelime