Diyanet: 149 Ülkeye Ulaştık

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 149 ülkede faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Laiklik karşıtı açıklamalarıyla bilinen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Eruslu Diyanet Gençlik Merkezi Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Erbaş konuşmasında "Sadece ülkemizde değil, Türkiye Diyanet Vakfı olarak ulaştığımız 81 il 922 ilçe dışında ülkemizin dışında 149 ülkeye ulaştık. Bu ne demektir biliyor musunuz? Ülkemizin en büyük tanıtımı demektir. Örneğin kurban vesilesi ile 149 ülkeye ulaştığımızda sadece 1 kilo 2 kilo eti değil bu milletin cömertliğini tanıtıyoruz, bu milletin asaletini tanıtıyoruz, yardımseverliğini tanıtıyoruz, bayrağımızı tanıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlerini tespit eden Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 136. maddesinde "Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir" hükmü yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevleri arasında ülkenin ya da milletin tanıtımı gibi bir görev yok. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin TBMM'den Cumhurbaşkanlığı'na, Anayasa Mahkemesi'nden Yargıtay'a kadar birçok önemli devlet kurumunun da aralarında bulunduğu 26 idareden daha fazla bütçeye sahip olması bekleniyor.

Diyanet 149 Ülkeye Ulaştık