Diyanet: Bir Kadın Kendisine Para Vermeyen Kocasının Cebinden Gizlice Para Alabilir

TAKİP ET

Diyanet'in dergisinde cimri kocalara yönelik açıklamalara yer verildi.

Aylık olarak çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dergisinde cimri kocalara yönelik fetva verildi. Fetvada cimri kocası olan kadınların, eşlerinin ceplerinden gizlice para alabileceği belirtildi. 

Dergide, “Kadın şahsi ihtiyacını karşılamak için kocasının parasını, rızası olmadan alabilir mi?” sorusuna verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi:

''Kadının zengin veya fakir, Müslim veya gayrimüslim olması sonucu değiştirmez. Ebu Süfyan'ın karısı Hind, Resulüllah'ın (s.a.s.) huzuruna gelerek ‘Ebu Süfyan cimri bir adamdır, ne bana ne de çocuklarına yeterli harcamada bulunmuyor. O görmeden malından alabilir miyim?' diye sorduğunda Allah Resulü; ‘Kendine ve çocuklarına yetecek kadarını alabilirsin' buyurmuştur. Koca, eşinin normal şahsi ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal ederse kadın, ihtiyacı kadarını alabilir''

Soruya verilen cevapta, ''İslam dini, kocaya birtakım görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Bunlardan birisi de kocanın eşinin temel ihtiyaçlarını makul ve normal ölçülerde karşılama ve giderme görevidir'' ifadelerine de yer veren Diyanet'in fetvası tepki çekti.

diyanet fetva erkek cimri koca kadın cebinden para alabilir