Diyanet: Covid-19'a Yakalananlar Cuma'ya Gelmesin

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, salgına rağmen toplu halde kılınan cuma namazlarına ilişkin açıklama gerçekleştirdi.

Çin Virüsü ile mücadele için kafe, bar ve restoranları kapatan hükumet, cuma namazlarının toplu şekilde kılınmasına herhangi bir kısıtlama getirmedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Bulaşıcı salgın hastalığa yakalananların ve teması' olanların cemaate katılmamaları ve karantina şartlarına riayet etmeleri dinen zorunludur" dedi.

Cuma namazına ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, "Bulaşıcı salgın hastalığa yakalananların ve teması' olanların cemaate katılmamaları ve karantina şartlarına riayet etmeleri dinen zorunludur" dedi.

"Bulaşıcı hastalıklara karşı gereken tedbirlerin alınması dinimizin bir gereğidir" denilen açıklamada, "Meşru bir mazeretin varlığı, cuma namazının farziyetini düşürmektedir. Hastalık, şiddetli yağış, aşırı sıcak ve soğuk gibi elverişsiz hava şartları yanında salgın hastalık da kişiye cumanın farz olmasını düşüren bu tür mazeretler kapsamındadır" ifadeleri kullanıldı.

cuma namazı ali erbaş çin virüsü toplu halde kılınan namaz koronavirüse rağmen toplu halde kılınan cuma namazları son dakika diyanetten trajikomik açıklama Covid-19'a Yakalananlar Cuma'ya Gelmesin