Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, İçki Servis Edenlere Lanet Edildiğini Savundu

TAKİP ET

Daha önce torpille işe girmenin "helal kazanç" olduğunu savunarak "İşe nasıl girdiği ile elde ettiği kazancını farklı tutmamız lazım. Yani elde edilen kazanç helaldir" diyen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, alkollü içecek üreten, taşıyan, satan ve servis edenlere "lanet" edildiğini savundu.

Torpille işe giren veya kopya çekerek sınav kazananların aldıkları maaşın 'helal' olduğunu söyleyen Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt şimdi de alkol servis edenlerin 'lanetli' olduğunu söyledi. 

Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Bozkurt: Torpille İşe Girmek Hoş Değil Ama Kazanç Helal

Bozkurt yeni bir skandala imza attı, içki servis eden kişileri hedef alan Bozkurt, yapılan işte vebal olduğunu söyledi. 

Diyanet TV'de 'Diyanet'e Soralım' adlı programa konuk olan Bozkurt'a bir seyirci şu soruyu sordu: 

 “Alkol satışı olan bir otel ya da markette çalışsak, aldığımız maaşta sakınca olur mu?" 

Bozkurt'un cevabı ise şu şekilde oldu: 

“Sadece içene değil, üretene, ürettirene, taşıyana, sunana, kendisi için taşıtana, servis edilene, hatta bunun parasını değerlendirene ve parasından istifade edenin hepsini peygamberimiz lanetliyor. ‘Allah’ın rahmetinden uzak olsunlar’ diyor. Böyle bir müessesede çalışan insan da, bir şekilde alkol gelirinden istifade ediyor. İstemese de direkt olmasa da bu işin içerisinde”

Bozkurt bu tarz yerlerde çalışan kişilere ise yeni iş arama önerisinde bulundu: 

“Bu durumda olan insanın oraya verdiği emek veya mesaisinin karşılığında aldığı ücret kendisine helaldir. Ama yapılan işlerden mesuliyeti, vebali yoktur diyemeyiz. Alternatif iş bulana kadar orada çalışabilir. Ama ‘Helal kazancına dolaylı da olsa vebal  olmasın istiyorum’ diyorsa alternatif işlere baksın.”

 

idris bozkurt diyanet diyanet din işleri diyanete soruyorum içki alkol