Diyanet Dünya Genelinde 17 Yeni Teşkilat Kuracak

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı dünya genelinde 17 yeni teşkilat kuracak.

AKP'li Cumhurbaşkanı ile birlikte poz vermeye bayılan Ali Erbaş'ın yönetimindeki Diyanet İşleri Başkanlığı halihazırda bulunan 90 yurt dışı müşavirlik ve ateşelik sayısını 107'ye çıkaracak.

Konuya ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Diyanet'in teşkilat kuracağı kentler arasında Los Angeles'tan Sao Pulo'ya, Varşovva'dan Budapeşte'ye birçok kent yer alıyor.

Söz konusu Cumhurbaşkanlığı kararında Los Angeles, Sao Paulo, Odessa, Filibe, Barselona ve Kudüs'te Din Hizmetleri Ateşeliği, Manilave Vagadugu, Bangkok, Helsinki, Darüsselam, Varşova, Budapeşte, Jakarta, Dakka ve Ottava'da ise Din Hizmetleri Müşavirliği kurulacağı bildirildi.

Kararı eleştiren CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçilerinin, diplomatik misyonlarına iktidar tarafından üvey evlat muamelesi yapıldığı, beyefendinin görüşmelerine tercüman bile alınmadığı bir dönemde bu adım laik devletten farklı bir politikaya geçmektir" dedi.

"Diyanet'i Cumhur İttifakı’nın 3. kolu olarak piyasaya sürdüklerini söylüyorduk" diyen Bayraktutan "Anlaşılan sınırlarımız buna yetmemiş. 'Yurtta barış dünyada barış' yerine 'ihvan politikası' izleniyor. Bana göre bu bir PR (halkla ilişkiler) çalışması. Hem içeride hem dışarıda kaybettiği zemini kazanmak için çabaları var" ifadelerini kullandı.

Diyanet Dünya Genelinde 17 Yeni Teşkilat Kuracak işleri başkanlığı 11 6 din hizmetleri müşavirliği ateşeliği ali erbaş erdoğan laik laiklik mürteci