Diyanet: Estetik Kaygı İçin Operasyon Geçirmek Caiz Değil

TAKİP ET

Diyanet'in Tıp ve Sağlıkla İlgili Fetvalar kitabında estetik görüntü için operasyon geçirmenin caiz olmadığı yazıldı.

Fetvaları sebebiyle sürekli eleştirilerin hedefi olan Diyanet bu kez de kaş aldırıp peruk takanların rahatsız olacağı bir fetva yayımladı.

Daha önce dövme yaptırmanın dinen doğru olmadığını açıklayan Diyanet, şimdi de kaş aldıran ve peruk takıp, saç ektirenler için “Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır” dedi.

Diyanet’in Tıp ve Sağlıkla İlgili Fetvalar kitabında estetik operasyonlar ile ilgili bölümde vücuda dövme yaptırmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek ve kaş aldırmanın yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak olarak değerlendirildiği belirtilerek, bunları yapanların ve yaptıranların da kınandığı bildirildi. Diyanet sadece kanser hastalarının peruk takmasını caiz görürken, kendi saçından alınıp saç kaybına uğrayan bölgeye nakledilmesini yasak kapsamı dışında tuttu.

Diyanet, estetik yaptırmak ve yapmanın caiz sayılması için tedavi amaçlı olması şartını da koştu.

Diyanet’e göre kadınların en fazla uyguladığı estetik müdahalelerin başında gelen botoks uygulamaları ve yağ aldırma işlemleri de beden ve ruh sağlığı açısından gerekli olmadıkça estetik kaygıyla yapılması dine uygun değil.

diyanet estetik operasyon ameliyat saç ektirme botoks kaş aldırma fetva caiz değil