Diyanet, 'Gezi'de Camiler Yakıldı' Diyen Erdoğan'ı Yalanladı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gezi olaylarında camilerimiz yakıldı" iddiası yalanlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süre önce Gezi protestocularına "Sürtük" diyerek hakaret etmiş, bunun ardından Gezi olaylarında camilerin yakıldığını iddia etmişti.

Erdoğan: Gezi Olaylarında Camilerimiz Yakıldı

Erdoğan Gezi Protestocularına 'Sürtük' Dedi: 'Camide İçki İçildi' Yalanını Yineledi


Bu sözlerin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuran CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bu iddianın doğru olup olmadığını sordu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iddiasının Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yalanlandığını açıklayan Bayır, kendisine verilen cevapta "Bahse konu olaylarla ilgili illerden gelen herhangi bir belge ve rapor bulunmamakta olup, konu hakkında İstanbul Valiliği'nden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz" denildiğini duyurdu.

"Yakılan Camiler Nerede?"

"Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam toplantısında Gezi olaylarını kastederek 'Camilerimiz yıkıldı, yakıldı' gibi ifadeler kullanmıştı. Bunun üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sorularımı yönelttim" diyen Bayır,'Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği yakılan camilerin sayısı kaçtır? Hangi ilimizdedir, nerededir?" sorusunu yöneltmişti.

"Herhangi Bir Belge ve Rapor Bulunmamakta Olup..."

Bu soruya verilen cevapta "İlgili başvurunuz incelenmiştir. Öncelikle konuya göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz. Bahse konu olaylarla ilgili illerden gelen herhangi bir belge ve rapor bulunmamakta olup, konu hakkında İstanbul Valiliği İl Müftülüğü'nden de gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.



diyanet gezi camiler gezi olayları camilerimiz yakıldı diyen sürtük erdoğan yalanladı chp izmir milletvekili tacettin bayır