Diyanet'in Adalet Bakanlığı Personeline Mevlidi Nebi (eski adıyla Kutlu Doğum Haftası) Daveti Yollaması FETÖ'yü Hatırlattı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'na ÇEDES Projesi ile dini etkinlikler dayatan Diyanet, Adalet Bakanlığı'na da eski adı Kutlu Doğum Haftası olan Mevlidi Nebi Haftası için davet gönderdi. Bakanlığa iletilen genelgede personele dini etkinliklere katılma tavsiyesi yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na ÇEDES Projesi ile dini etkinlikler dayatan Diyanet, Adalet Bakanlığı'na da eski adı Kutlu Doğum Haftası olan Mevlidi Nebi Haftası için davet gönderdi. Bakanlığa iletilen genelgede personele dini etkinliklere katılma tavsiyesi yer aldı. Söz konusu haftanın 23 Nisan kutlamalarına alternatif yaratmak için paralel şekilde FETÖ tarafından icat edildiği biliniyor. Darbe girişiminin ardından söz konusu haftanın hem tarihi hem adı değiştirilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Adalet Bakanlığı aracılığıyla ilettiği genelgede adliye personelinin dini etkinliklere katılması istendi ve "Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Mevlid-i Nebi Haftası ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl 27 Eylül - 7 Ekim 2023 tarihleri arasında kutlanacağı bildirilmiştir. Bu nedenle ilgili sayılı yazının bir örneği ekleriyle birlikte ilişikte gönderilmiş olup, yazımızın biriminizde görevli tüm personele duyurulması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim" ifadelerine yer verildi.

Diyanet'in başka kurum personellerine, düzenlenen dini etkinlikler için genelge iletmesi usule ve laiklik ilkesine uygun olmadığı belirtiliyor.

AKP'li Külünk'ten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a FETÖ Soruları

Diyanet, Cuma Hutbesinde Mesai ve Okul Saatlerinin Cuma Namazına Göre Düzenlenmesini İstedi

Diyanet Şaşırtmıyor: Cuma Hutbesinde Yine Atatürk Yok

diyanet mevlidi nebi diyanet kutlu doğum diyanet dini etkinlik diyanet laiklik diyanet adalet bakanlığı