Diyanet'in Kuran Kursundaki Çocuklara Hırsızlık Yaptırıldı

TAKİP ET

Diyanet'in Erzurum'daki Kuran kursunda çocuklara hırsızlık yaptırıldığı ortaya çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Erzurum, Palandöken'deki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda 7 çocuğun istismar edildiği, 2 çocuğun belletmen tarafından defalarca tecavüze uğradığı ortaya çıkmıştı. 

Diyanetin Yatılı Kuran Kursunda 7 Çocuğa Cinsel İstismar ve Dayak

İsmail Saymaz: Kuran Kursu Değil İşkence Kampı


Belletmen'in 3 çocuğu markete hırsızlık yaptırmak için yolladığı ortaya çıktı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, belletmen için "Çocukların ellerine kolonyalar döküp ateşe veriyormuş. Çocuklarda korku yaratıp taleplerini kabul ettiriyormuş" dedi.

Dernek ve ailelerin şikayeti üzerine Kuran kursu yetkilileri hakkında "görevi kötüye kullanma ve ihmal" suçlarından ayrıca bir soruşturma yapıldığını belirten Başkan Erden, "Aslında bazı aileler çocuklarının bedenlerindeki morluk ve kan izlerini görmüş. Ancak öğretmenlerinin, ödevlerini yapmayan çocuklarını cezalandırdığını düşünüp müdahale etmemiş ve çocuklarını korumamışlar. Aylar sonra bir çocuğumuzun cinsel istismarı ailesine anlatması üzerine olaylar ortaya çıkmış" diye konuştu.

"Çocuklar Ailelerinden Korktukları İçin Aylarca Her Şeyi Saklamışlar"

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre "Ailelerin öncelikle çocuklarına sevgi ve güveni aşılamaları gerekiyor. Çocuğun ailesinden korkmaması, ailesine güvenmesi, her şeyi anlatabileceği hissine sahip olması gerekiyor. Bu olayda çocuklarımız, ailelerinden utandıkları ve korktukları için aylarca her şeyi saklamışlar" diyerek ailelere uyarılarda bulunan Erden, "Bu kuran kursunda denetim yapılmadığı gibi; aylarca kameralar tavana döndürülmüş vaziyette olmasına rağmen hiçbir yetkili, öğretmen kameraların neden dönük olduğunu sormuyor. Bu durum dahi yetkililerin şiddeti bildikleri ve göz yumdukları anlamına geliyor maalesef. Aynı zamanda kendileri de çocuklara farklı zamanlarda şiddet uyguladıkları için, kendi içlerinde şiddeti normalleştirdikleri anlamına geliyor. Denetimler, her zaman devlet organları tarafından yapılmalı. Maalesef ülkemizde iktidar tarafından Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan laiklik ortadan kaldırıldığı için din eğitimi veren kurumlarda denetim yapılmadığı gibi, karanlığın yayılması devlet eliyle mümkün oluyor" ifadelerini kullandı.

7 Çocuğun Kuran Kursunda İstismara Uğradığı Palandöken'de Müftü Dahil 7 Kişi Açığa Alındı

diyanet kuran kursu hacı bahattin evgi istismar dayak tecavüz hırsızlık Müjde Tozbey Erden