Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Bugün Batılının Ürettiği İlim Faydadan Çok Zarar Veriyor

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde öğrencilere 'İslam'ın Rehberliğinde Bilgiden Bilince' başlıklı konferans verdi. Erbaş, mürteci fikirlerini gençlere anlatmaktan geri durmadı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde öğrencilere “İslam’ın Rehberliğinde Bilgiden Bilince” başlıklı konferans verdi. Erbaş, mürteci fikirlerini gençlere anlatmaktan geri durmadı.
 

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi programında konuşan Erbaş, tarih boyunca Müslümanların ilmin her alanında insanlığa öncülük ettiğini iddia ederek, Müslüman alimlerin, binlerce eser telif ettiklerini ve tarihe yön veren buluşlar gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Bundan sonra bilimi dine alet ederek Batı dünyasını ve pozitivizmi eleştiren Erbaş, “Bugün batılının ürettiği ilim faydadan çok zarar veriyor.” dedi. 

Erbaş şunları söyledi:

“Şehirleri yerle bir eden, 100 binlerce insanı öldüren batı, ortaya koyduğu bilim ve o bilimle ürettiği atomu bugün atmıyor mu? Bizim 40 senedir mücadele ettiğimiz teröristlere silahı kim veriyor? Tırlar dolusu ürettikleri o en gelişmiş silahları kim veriyor? Batılılar ilmi insanlık huzur bulsun diye üretmiyor, insanların bir kısmı huzur bulsun diye diğerlerini öldürüyor ve sömürüyorlar. Ama Müslümanlar bütün insanlık o ilimden istifade etsin diye ürettiler ve biz de öyle üretmeye devam edeceğiz inşallah. Bizim inancımızın bize öğrettiği felsefe bu, bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım.”

ali erbaş diyanet işleri başkanlığı mercedes