Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Eşi Seher Erbaş'ın, Cami Basıp İmam Yumrukladığı İddia Edildi

TAKİP ET

Cumhuriyet, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş'ın Sultanahmet Camisi'ni 'basıp', imam olan akrabaları C.B.'ye yumruk attığını iddia etti.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş, bir aile içi kavga nedeniyle gündeme geldi. İddiaya göre, Başkan Erbaş'ın halasının oğlu olan ve Ankara Ahmet Akseki Camisi'nde görev yapan din görevlisi C.B'ye, bir kadına yönelik "uygunsuz mesajlar gönderdiği" suçlaması yöneltildi.

C.B, ilk olarak Sinop'a görevlendirildi. Görev yerini değiştirmeye çalışan C.B, birkaç ay sonra İstanbul'da Sultanahmet Camisi'ne geçti. Ancak bu değişikliği öğrenen Seher Erbaş, duruma tepki gösterdi. Seher Erbaş, yaklaşık beş ay önce yanındaki Diyanet görevlileriyle birlikte Sultanahmet Camisi'ni "bastı."

Seher Erbaş, C.B. ile görüşmek istese de C.B., kendisiyle bir araya gelmek istemedi. Bunun üzerine Seher Erbaş, cami cemaatinin önünde C.B'nin kolundan tutarak "Sen buraya nasıl gelirsin? Aile adımızı nasıl kullanırsın?" tepkisini gösterdi. C.B. ise "Ben devletin memuruyum, sen kimsin?” diye çıkıştı. Seher Erbaş, bu yanıt üzerine C.B’nin göğsüne yumruk attı.

Seher Erbaş'ın yanında bulunan Diyanet personelleri araya girerek tartışmayı yatıştırdı. C.B. ise Seher Erbaş'tan şikayetçi oldu. Seher Erbaş'ın eski Diyanet İşleri Başkanlığı Müsteşarı olan ağabeyi E.B., C.B.'yi şikayetini geri çekmeye ikna etti. Böylece dava kapandı.

Cumhuriyet’in ulaştığı C.B., söz konusu olayın sorulması üzerine önce “Olayın gündeme gelmesini istemiyorum” cevabını verirken daha sonra “Olmadı öyle bir şey” diyerek mevzuyu geçiştirdi. 

Seher Erbaş'a 'Diyanet'in Hanımefendisi' Deniyormuş

Cumhuriyet, Diyanet içinde Seher Erbaş'a "hanımefendi" diye hitap edildiğini, Seher Erbaş'ın il ve ilçe müftülüklerini ziyaret ettiğini, ziyaretlerinde çantasını koruma polislerine taşıttırdığını ve bir personeli kendine özel kalem yaptığını iddia etti. 

diyanet işleri başkanlığı ali erbaş seher erbaş sultanahmet