Diyanet İşleri Başkanı: Çocuklarımızı İslam Dışındaki İdeolojilere Kaptırmayalım

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaptığı bir konuşmada çocuklarımızı İslam dışındaki ideolojilere kaptırmamamız gerektiğini öne sürdü.

Diyarbakır'da dernek temsilcileri ve ‘kanaat önderleriyle’ bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir dizi açıklamada bulundu.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Erbaş, "Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslam'ın dışındaki ideolojilere, inançsızlığı pompalayan, ateizmi, deizmi, zerdüştlüğü pompalayan bir takım örgütlere, yapılara kaptırmayalım. Kaptırırsak bu bizim için çok büyük bir vebal olur” dedi.

Konuşmasına "Biz ne kadar din-i Mübin'i İslam'ın sahih kaynaklardan öğretilmesine gayret edersek ve öğrendiğimiz ilmi irşada dönüştürürsek her karış toprağında ilim fışkıran bu güzel beldeler, bu güzel şehirler inşallah daha güzel olacak" diyerek devam eden Erbaş, İslam'ın Hz. Ömer döneminde Andaolu'ya geldiğini dile getirerek "Camileriyle, medreseleriyle bu topraklar, bu medeniyetin en zengin dönemleri yaşamasına vesile oldu. Anadolu topraklarının meşalesi işte bu beldede yakıldı. Yakılan bu meşale ilimle, irfanla bilgiyle, hikmetle diğer yerlere götürüldü" ifadelerini kullandı.

ali erbaş diyanet işleri başkanı açıklama diyarbakır konuşma çocuklarımızı kaptırmayalım islam dışındaki ideolojiler inançsızlık ateizm deizm zerdüştlük vebal olur dedi