Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bu Sıkıntılar İmtihan Vesilesi

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan ayı mesajında yaşanan tüm sıkıntıların birer imtihan vesilesi olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan ayını kutlamak için yayımladığı mesajda yaşadığımız bütün sıkıntıların birer imtihan vesilesi olduğu bilinciyle asil bir duruş sergilememiz gerektiğini söyledi. Erbaş'ın mesajında "Sahuru, orucu, iftarı, teravihi ve mukabelesiyle hayatımıza sayısız güzellik katan Ramazan ayı, kalplerimizde, evlerimizde ve tüm yeryüzünde eşsiz bir manevi atmosfer oluşturmaktadır. Bu ayda ifa edilen zekât, fitre, ikram, infak ve sadakalarla Müslümanlar arasında paylaşma ve dayanışma bilinci güçlenmekte, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da pekişmektedir.

Diğer yandan merhametin, sekinetin ve bereketin yeryüzüne sağanak misali indirildiği Ramazan ayı, bizleri hayatın gündelik meşgalelerinden bir nebze olsun uzaklaştırıp kendi ruh dünyamıza yöneltmekte; bizlere sabır, şükür, kanaat ve ilahi takdire teslimiyet hususunda güçlü bir irade eğitimi sağlamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Salgın sebebiyle buruk bir Ramazan ayı yaşanacağını belirten Erbaş, "Bu durum, elbette bizleri ümitsizliğe ve karamsarlığa düşürmeyecektir. Bizler inanıyoruz ki, her zorluğun ardından mutlaka kolaylıklar vardır. Bizlere düşen, yaşadığımız bütün sıkıntıların birer imtihan vesilesi olduğu bilinciyle bu geçici dünyada bir mümine yakışır şekilde vakur ve asil bir duruş sergilemektir. İçinde bulunduğumuz bu hassas süreçle ilgili üzerimize düşen sorumluluğu harfiyen yerine getirip gerekli tüm tedbirleri alarak Ramazan ayını mümkün olan en güzel şekilde ihya etmektir" dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş imtihan sıkıntı ramazan