Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Cehalete, Zulme, Nefret Diline Karşı Birlikte Mücadele Etmeliyiz

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ankara Valiliği tarafından düzenlenen Muharrem Matemi ve Lokma Buluşması'nda

Ankara Valiliği, Resim ve Heykel Müzesi avlusunda Muharrem Matemi ve Lokma Buluşması düzenledi.

Buluşmaya katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ailesinin Muharrem ayının 10. gününde katledildiğini hatırlatarak "Kerbela faciasına dair hissettiğimiz acı ve üzüntü bizleri asla haktan, insaftan ve adaletten ayırmamalıdır" dedi.

Cehalete, Zulme, Nefret Diline Karşı Birlikte Mücadele Etmeliyiz

Peygamberin torunu Hazreti Hüseyin'in uğruna şehit olduğu değerlerin birlikte sahiplenilmesi gerektiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ortak düşmanımız olan cehalete, fitneye, zulme, şiddete ve nefret diline karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Hz. Hüseyin efendimize duyduğumuz sevgi ve muhabbet, onun ideali olan vahdet ve kardeşlik bilinci ekseninde daha fazla kenetlenmemizi sağlamalıdır" ifadelerini kullandı.

"Tefrika yerine vahdet ve birliği, husumet yerine muhabbeti, nefret yerine merhameti çoğaltmalıyız" diyen Erbaş, "Bilmeliyiz ki bütün sorunlarımızın çözümü yine bizdedir. Birliğimizde, beraberliğimizdedir. Bunu gerçekleştirecek tarihi birikime, ilme, irfana, imana ve imkâna fazlasıyla sahibiz. Bu duygu ve düşüncelerle serdar-ı şüheda Hz. Hüseyin başta olmak üzere, din ve mukaddesat uğrunda, hak-hakikat yolunda en aziz varlığı olan canlarını feda eden bütün şehitlerimizi, saygıyla, minnetle ve hürmetle yâd ediyor; hepinizi tekrar muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Cehalete Zulme Nefret Diline Karşı Birlikte Mücadele Etmeliyiz