Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Çocuk İstismarına Dair Tek Laf Etmedi

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vaizlere yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, "Müslümanca bir duruş sergileyen aileyi nasıl oluşturabiliriz? İşte geceniz gündüzünüz bu olacak" dedi, ama 6 yaşındaki kızın cinsel istismarına dair tek bir laf etmedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında (ADRB) görev yapacak vaizlere yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde yaptığı "Müslümanca bir duruş" sergileyen ailenin ne yapması gerektiğini anlattı ama 6 yaşındaki kızın dini nikahla evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakılması ile tek söz söylemedi.

İstanbul Anadolu Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasında söz alan Erbaş, "ailenin direği olan kadınların sağlam olmasının önemine" değinerek şöyle konuştu:

"Sizin hedef kitleniz de öncelikli olarak kadınlarımız, kızlarımız, çocuklar. Onlarla ilgili nasıl çalışmalar yapmalıyız? Onların çocuklarını daha iyi yetiştirebilmeleri için, çocuklarına rol model olabilmeleri için neler yapmamız lazım. Sizler aile rehberlik bürolarında sadece bürolara birileri gelsin, problemini anlatsın çözüme kavuşturalım demeyeceksiniz. Gerektiğinde ev ev, kapı kapı dolaşıp insanımızın aile yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacaksınız."

"Geceniz Gündüzünüz Bu Olacak"

Daha önce de farklı skandallarla anılan Diyanet İşleri Başkanı, Türk aile yapısının bugüne kadar çok güçlü geldiğini ama bugün kötülerin ilk hedefinin aileyi yıkmak olduğunu, farklı farklı isimlerle aile mefhumunu hedef aldıklarını söyledi. 

Ali erbaş diyanet işleri başkanı çocuk istismarı ismailağa hiranur vakfı yusuf ziya gümüşel kadir istekli cinsel saldırı