Diyanet İşleri Başkanı'ndan Üzerine Vazifeymiş Gibi Sosyal Medya Açıklaması: Hukuki Düzenleme Ötelenemez Bir Sorumluluk

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üzerine vazifeymiş gibi bir açıklama yaparak sosyal medyaya sansür düzenlemesini "ötelenemez bir sorumluluk" olarak niteledi.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği'nin çevrim içi düzenlediği "Seher Vakti Buluşmaları" programına ümraniye moto kurye katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, uzun uzun "güzel ahlakı" anlattıktan sonra müthiş bir bağlantı kurma kabiliyeti göstererek konuyu sosyal medyaya sansür düzenlemesine getirdi.

"Sanal ve dijital dünyadan taşarak gerçek hayatı etkisi altına alan bu durum, dinin fert ve toplum düzleminde hedeflediği ahlaki ilke, değer ve erdemlerden uzaklaşmaya sebebiyet verebilmektedir" diyen Erbaş, "Bu itibarla, sosyal medyanın kullanımıyla alakalı hukuki çerçeveyi belirleyecek yasal bir mekanizmanın ihdası sultanbeyli moto kurye ve güçlü bir bilincin inşası, ötelenemez bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır" ifadelerini kullandı.

AKP'nin Sosyal Medyaya Sansür Düzenlemesi

27 Ağustos'ta yaptığı açıklamada "Yalan terörüne daha fazla müsade etmeyeceğimizi ve parlamentonun çalışmalarına ekim ayında başlamasıyla birlikte gerekli düzenlemeleri de hayata geçireceğimizi bir kez daha ifade edelim" diyen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan sansür düzenlemesinin sinyalini vermişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise daha önce yaptığı bir açıklamada "Sosyal medyaya ben hiç olumlu bakmıyorum. Meclis'in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışma yapılması sancaktepe moto kurye gereğine inanıyorum. Bunlar salim akılların veya aklı selimlerin hedefini saptırtıyor" demişti.

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Üzerine Vazifeymiş Gibi Sosyal Medya Açıklaması Hukuki Düzenleme Ötelenemez Bir Sorumluluk