Diyanet İşleri Başkanlığı 30 Kişilik 'Propaganda' Kadrosu Açtı: Kameraman, Spiker, Işıkçı, Prodüktör...

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı medya alanında çalışacak 30 kişi işe alacağını duyurdu.

Başkanlığın açtığı ilana göre 4 yönetmen, 3 spiker, 5 kameraman, 8 prodüktör, 2 ışıkçı, 4 ses kayıtçısı ve 3 montajcı işe alınacak.

İlanda "Spiker unvanına başvuru yapacak adaylar için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı en az 80 saatlik sunuculuk/spikerlik kursu aldığını gösterir belgeye sahip olması" şartının bulunduğu ve alımların sözlü sınavla yapılacağı bildirildi.

Kararı eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, "RTÜK iktidarın terbiye edicisi gibi çalışıyor. Yani yandaşsan kusuru görmüyor üstünü örtüyor. Ama gerçekler dile getirilince cezalandırıyor. Diyanet de yeni kadrolaşmayla hem sosyal medyada hem medyada etkin olmak istiyor. Ancak bu Diyanet’in işi değil" dedi.

Ali Erbaş yönetimindeki Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "tek adamın idaresindeki bir kuruma" dönüştürülmek istendiğini blierten Sertel, "Kendi medyalarını oluşturmaya çalışıyorlar ve burada propaganda yapacaklar. Bu tamamen Erdoğan’ı kurtarma harekâtının bir parçası ve bunu dini kullanarak yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 30 Kişilik Propaganda Kadrosu Açtı Kameraman Spiker Işıkçı Prodüktör