Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Haklarını Anlatacak

TAKİP ET

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ile Diyanet arasında, 'İnsan haklarıyla ilgili farkındalık artırıcı projelerin hayata geçirilmesi' amacıyla protokol imzalandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2015 yılında başlattığı Manevi Rehberlik ve Danışmanlık Projesi ile hastanelerden cezaevlerine, öğrenci yurtlarından sığınma evlerine kadar birçok alanda etkinlik yürüten TİHEK ile protokol imzaladı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ile Diyanet arasında imzalanan protokolün amacı, “İnsan haklarıyla ilgili farkındalık artırıcı protokollerin hayata geçirilmesi” olarak açıklandı.

Protokolün imza töreni, Diyanet’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TİHEK adına imzayı kurum başkanı Süleyman Arslan atarken protokolün Diyanet tarafındaki imzacısı ise Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı oldu.

TİHEK Başkanı Arslan, Diyanet ile ortak çalışmaların daha önceden de gerçekleştirildiğini söyleyerek hutbelerde insan hakları konusuna değinildiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nda, din görevlilerine insan hakları eğitimi verilmesi hedefinin yer aldığını anımsatılan protokol kapsamında “İnsan hakları ile ilgili farkındalık artırıcı tematik projelerin TİHEK – Diyanet ortaklığıyla hayata geçirileceği” belirtildi.

Projenin, “Haklara saygıda özen ve duyarlılığı gelişmiş toplumsal yapının oluşumuna katkı sunacağı” savunuldu.

diyanet TİHEK insan hakları demokrasi eylem planı arslan abdurrahman haçkalı süleyman