Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Camilerde Türk Bayrağı Yasağı

TAKİP ET

Gazeteci Emin Çölaşan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milli bayramlarda camilerde Türk bayrağı asılmasını yasakladığını açıkladı.

Sözcü'deki köşesinde kaleme aldığı "Camilerde Türk bayrağı yasağı" başlıklı yazısında "Özellikle ulusal bayramlarımızda konutlarımıza, iş yerlerimize, binalarımıza, yollara ve her yere gururla, onur duyarak astığımız bayrak… Asamadığımız tek yer camilerimizdir!" diyen gazeteci Emin Çölaşan şu ifadelerini kullandı:

"Camilerin içine ve dışına bayrak asmak yasaktır. Peki kim getirmiştir bu yasağı! Bizim anlı şanlı Diyanet! Bir devlet kurumu düşünün, böyle bir yasağı getirebilmiştir."

Diyanet'ten "Anlamsız, Gülünç ve Yüz Kızartıcı" Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın buna ilişkin "Camiler ve mescitler bir kavmin değil ümmetin mülküdür. O camilere giden insanlar arasında her kavimden Müslümanlar vardır. Dolayısıyla ibadet yerlerine herhangi bir bayrak asılamaz" şeklinde "anlamsız, gülünç ve yüz kızartıcı" bir açıklama yaptığını aktaran Emin Çölaşan, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bunların Kafasına Göre Türkiye'de Camiler Türklerin Değil"

"Bunların kafasında oluşan fikirlere göre camiler bir kavmin (yani Türkiye'de Türklerin) değil ümmetin (Araplar vesaire dahil) bütün Müslümanlarındır. O yüzden Türk Bayrağı asmak caiz değildir! Oysa bu anlayış hurafenin ta kendisidir."

Fotoğraf: Emin Çölaşan'ın aktarımıyla Denizli'nin bir kasabasında bulunan caminin minaresi

diyanet işleri başkanlığı camilerde cami türk bayrağı yasağı emin çölaşan