Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Erol Mütercimler Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

Anadolu Ajansı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Akademisyen Erol Mütercimler, geçtiğimiz günlerde Haber Global ekranlarında Müfid Yüksel ile girdiği tartışmada imam hatip liseleri hakkında söylediği sözlerle gündeme oturmuştu.

Erol Mütercimler, “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” demişti. Mütercimler'in bu sözlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, "gerekli yasal süreci başlattıklarını" açıklamıştı.

Anadolu Ajansı (AA), Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da imam hatip liseleri ile ilgili açıklamaları nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Twitter hesabında şu şekilde kınamıştı:

"Her gencimiz birer gelecek ve umuttur. İlimle, irfanla, bilgiyle ve hikmetle öğreten ve nice öğrencinin yetişmesine vesile olmuş köklü eğitim yuvalarımızdan İMAM HATİP OKULLARINA ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum."

Üniversiteden İstifa Etmişti

Görev yaptığı Haliç Üniversitesi de bu sözler sonrasında Erol Mütercimler hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın ardından Mütercimler üniversiteden istifa etmişti.

 

erol mütercimler diyanet işleri başkanlığı imam hatip liseleri ali erbaş