Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Bütçesi 7 Bakanlığı Geride Bıraktı

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin 7 bakanlığın bütçesini geride bırakacağı öğrenildi.

Sosyal medyaya sansür meselesinden laiklik meselesine kadar hemen her meselede yoğun bir İslamcı propagandaya girişen Ali Erbaş'ın başkanlığını yürüttüğü Diyanet'in 2022 yılı bütçesi birçok devlet kurumunu geride bırakacak.

Gazeteci Mustafa Çakır'ın haberine göre Cumhurbaşkanlığı tarafından kurumlara gönderilen ödenek tekliflerine göre Diyanet'in bütçesi genel bütçe kapsamında bulunan 26 idareden fazla.

Buna göre Diyanet'in bütçesini yalnızca Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü'ne ayrılan ödeneğin geçtiği görülüyor.

Meclis'in Ekim ayında açılması ile birlikte görüşülmeye başlanacak olan bütçe teklifinde de yer alacak olan ödenek tekliflerine göre Diyanet İşleri Başkanlığı 16,1 milyar lira ile 14,7 milyar lira bütçeli İçişleri Bakanlığı, 7,4 milyar lira bütçeli Dışişleri Bakanlığı, 4,1 milyar lira bütçeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 4,8 milyar lira bütçeli Kültür ve Turizm Bakanlığı, 6,1 milyar lira bütçeli Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve 8,4 milyar lira bütçelik Ticaret Bakanlığı'nı geride bıraktı.

Bakanlıkların yanı sıra Diyanet, 2022 yılında da TBMM'den Cumhurbaşkanlığı'na, Anayasa Mahkemesi'nden Yargıtay'a kadar birçok önemli devlet kurumunun da aralarında bulunduğu 26 idareden daha fazla bütçeye sahip olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Bütçesi 7 Bakanlığı Geride Bıraktı