Diyanet İşsizlik Sorununu Tek Başına Çözmeye Çalışıyor! 5 Bin Personel Daha İşe Alınıyor

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 5 bini aşkın personel daha istihdam edeceği duyuruldu.

Kötü ekonomik tabloya Çin Virüsü'nün de darbe vurduğu içinden geçilen zor günlerde özel sektörün yanı sıra devlet de ciddi sorunlarla boğuşuyor. Birçok belediye, belediye meclislerinde bir yandan ek borçlanma taleplerini görüşürken diğer yandan da işe alımları durdurarak kemer sıkıyor.

Süreç bu şekilde işlerken yıllardır devasa bütçesiyle dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, binlerce kişiyi istihdam etmeye devam ediyor. Kurum, son olarak sözlü sınavla 3 bin 500 imam-hatip, 1500 Kur'an kursu öğreticisi ve 100 de müezzin-kayyım alınacağını açıkladı. Adaylar, 12-27 Ekim'de "sinav.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden doldurdukları başvuru formlarını onaylatmak için istenen diğer belgelerle herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edecek.

Başvuruda bulunacakların 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekiyor. Kur'an kursu öğreticiliği için sadece kadın adaylar başvuru yapabilecek.

Şartları taşıyan adaylar, 12-27 Ekim'de "sinav.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden doldurdukları başvuru formlarını onaylatmak için istenen diğer belgelerle herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edecek.

Başvuruların kontenjan grubuna ayrılan sayıdan fazla olması halinde KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılacak.

Sınav tarihi, başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından Diyanet tarafından internet sitesi üzerinden duyurulacak.

diyanet işleri başkanlığı 5 bin personel imam-hatip müezzin kuran kursu