Diyanet Şaşırtmadı: Cuma Hutbesi'nin Ana Konusu Yabancı Dostluğu

TAKİP ET

Diyanet göçmen sorununa karşı tepkilerin arttığı bir dönemde yabancı dostu hutbe yayımladı.

Diyanet göçmen sorununa karşı tepkilerin arttığı bir dönemde yabancı dostu hutbe yayımladı. 

Bilal-i Habeşi örneği verilen ve hadis ile ayetleri alıntılayan Cuma Hutbesi'nin ana fikrini "yabancılar ile iyi geçinmek" oluşturdu. 

Hutbede "Yüce dinimiz İslam’a göre dili, ırkı, rengi, cinsiyeti, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun her insan, hürmete layıktır. Her insanın canı, malı ve onuru saygındır, dokunulmazdır. Takvamız yani Rabbimize karşı gelmekten sakınmamız, emirlerine itaat edip O’nun hoşnutluğunu kazanmamız dışında birbirimize üstünlüğümüz yoktur." denildi.

Hutbe; kaçak göç ve sığınmacı sorununu meşrulaştırdığı, yaşanan işgali din adı altında normalleştirdiği gerekçesiyle birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

Hutbenin devamında kaçak göç ve sığınmacı sorunu görmezden gelinip işgale karşı sessiz kalmak "Anadolu irfanı" olarak tanımlandı.

Hutbede "İnsanların onur ve haysiyetini ayaklar altına alacak tutum ve davranışlar bize asla yakışmaz. Bizler, merhameti, adaleti, sevgiyi, saygıyı ve birlikte yaşama ahlakını dünyaya hâkim kılmış aziz bir milletin evlatlarıyız. Ayrıştırmak, ötekileştirmek, dışlamak, hor görüp ayıplamak hayatımızın hiçbir alanında yer bulamaz. Bizler, nebevi ahlakı kuşanan Anadolu irfanının temsilcileriyiz. " ifadeleri kullanıldı.

mülteci hutbesi cuma hutbesi 1 eylül cuma diyanet mülteci sığınmacı hutbesi yabancı dostu