Diyanet-Sen'in Çocuk Dergisinde Skandal Görüntüler: "İdam, Kafa Kesme, Pranga..."

TAKİP ET

Diyanet-Sen, "Diyanet-Sen Çocuk" ismiyle çocuk dergisi çıkarmaya başladı. Derginin ilk sayısında ise skandal görüntüler yer aldı. Dergide, çocukların psikolojisini etkileyebilecek idam, kafa kesme, pranga ve savaş görsellerine yer verildi.

Diyanet-Sen, çocuk dergisi çıkardı. Ancak dergide yer alan skandal görüntüler çocukların tertemiz dimağlarına geri dönüşü olmayan zarar verecek cinsten. Pedagojiden bihaber "Diyanet-Sen Çocuk" isimli dergide, idam, kafa kesme, pranga ve savaş görsellerine yer verildi.

Diyanet-Sen'in ilk sayısını yayımladığı ve çocuklara hitap etmesi gereken dergide; dar ağacı, kılıçla kafa kesme görsellerine yer verdiği görüldü.

Bir başka görselde ise ayağında pranga olan çocuğun köle olarak satılışına yer verildi. On binlerce çocuğun erişmesi planlanan dergide; idam, kafa kesme, dar ağcı, pranga ve savaş gibi görsellerin kullanılması tepkilere neden oldu.

Dergide yer alan skandal görseller şu şekilde;

Derginin tanıtım açıklamasında ise "Çocuklar ve gençler bir milletin, bir toplumun geleceği, yarınlarıdır. Geçmişini bilmeyen, yarınlarını inşa edemez. Bu sebeple yeni dergimizde çocuklarımız ve gençlerimize hitap ederken geçmişimizi de öğrenmelerini istedik" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz aylarda EBA TV'de idam sahnesi izletilen çocuklara şimdi de 'İslamdan önce böyleydi' diyerek çocukların zihin gelişimine zarar veren görseller yayımladılar. 'Çocukları' ,hoşgörü felsefesinden çok uzak, korku ve tehditle İslamiyete bağlamaya çalışan hasta ruhlu kişilerin çocukların zihinlerinden ve bedenlerinden ellerinin ne zaman çektireleceği merak konusu.

diyanet diyanet-sen çocuk dergi kafa kesme pranga köle islam yayın zihin dergi