Diyanet Şikayet Etti, AKP'nin Sansür Kurumu RTÜK Kuran Kursundaki İstismarı Haber Yapan Kanallara Ceza Verdi

TAKİP ET

AKP'nin sansür kurumu RTÜK, Erzurum'da bir Kuran kursunda çocuklara istismar iddiası sonrası açılan davayı haberleştiren Halk TV, KRT ve TELE 1'e para cezası verdi.

AKP iktidarının sansür kurumu RTÜK, Diyanet İşleri Başkanlığının şikayeti üzerine Erzurum'daki bir Kuran kursunda çocuklara cinsel istismarda bulunmasını haberleştiren kanallara ceza verdi.

Haberi RTÜK üyesi İlhan Taşçı Twitter hesabından duyurdu.  Halk TV, KRT ve TELE 1’e para cezası verildiğini belirten RTÜK’ün CHP’li üyesi Taşçı, şu ifadeleri kullandı:

 1- RTÜK, Erzurum’daki Kur’an kursunda çocuklara tecavüz davasını haberleştiren Halk TV, KRT ve TELE 1’e % 2 para cezası verdi. Karar, Diyanet İşleri’nin şikayeti üzerine oyçokluğuyla alındı. İstiyorlar ki; hırsızlığı, yolsuzluğu, çocuklara tecavüzü kimse bilmesin, duymasın. Ayıp!”

“2- Şikayet dilekçesine göre, Kur’an kursunda 7 çocuğun uğradığı cinsel istismardan değil de haberlerin veriliş biçiminden “incinmiş” Diyanet İşleri Başkanlığı!!! Şaka gibi… “Çocuklara kıymayın efendiler…””
   

rtük sansür Kuran kursu kuran kursunda istismar ceza halk tv tele1 krrt ilhan taşçı