Diyanet'ten 'Müftülere Seçim Talimatı' İddiasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, müftülerin Ankara'ya çağrılarak seçimde sahaya inilerek AKP propagandası talimatı verildiği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet'in haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı il müftülerini 15 Ağustos'ta Ankara'ya "acele" ve "gündemsiz" olarak çağırdı.

Yapılan toplantıda seçim talimatı verildiği ve müftülere "Herkes sahaya insin, çalışma yapsın. Kazanırsak hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz. Ev ev gezin" denildiği iddia edildi.

İktidardan Müftülere 'Seçim' Talimatı: 'Sahaya İnin'


Diyanet'ten Yalanlama Geldi

Söz konusu habere ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 15 Ağustos'ta il müftülerinin katılımıyla istişare toplantısı yapıldığı kabul edildi.

Açıklamada "Toplantıda ağırlıklı olarak yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce Kur’an Kurslarımızın sorunları görüşülmüş, ayrıca başkanlığımız yayınlarının toplumumuzun geniş kesimlerine ulaştırılması hususu değerlendirilmiştir. Yine aynı toplantıda başkanlığımız ile il müftülüklerimiz arasındaki koordinasyonun artırılması da müzakere edilmiştir. Kurumumuzla ilgili olumsuz algı oluşturmak için masa başında hazırlandığı açık olan bu haberle ilgili hukuki girişimler başlatılacaktır" ifadelerine yer verildi.

diyanet diyanet işleri başkanlığı müftülere seçim talimatı verildiği iddiasına ilişkin açıklama akp ali erbaş seçimde sahaya inin