Diyanet Vakfı, Salgın Döneminde Kirasını Ödemekte Zorlanan Esnaftan Kiraları Faiziyle İstedi

TAKİP ET

Diyanet Vakfı, salgın döneminde yasaklarla boğuşan esnaftan kiraları faiziyle birlikte istedi.

Bingöl'de Çin virüsü salgını sebebiyle kirasını ödeyemeyen kiracı esnafını icraya veren Diyanet Vakfı, üzerine bir de esnaftan avukatlık ücreti istedi.

Diyanet Vakfı'nın kiraları faiziyle birlikte istediğini dile getiren esnaf Muammer Sontepe, "Mesela ben vakıftan üç dükkân kiraladım. Vakıf bu üç dükkânı ayrı ayrı icraya verip ayrı ayrı avukatlık ücreti talep etti. Bir de kiralara geciktiği için faiziyle istemişler. Faiz haram değil mi? Bu dönemde bize en büyük kötülüğü Diyanet Vakfı yaptı" şeklinde konuştu.

Yasaklardan dolayı kapalı olan dükkanlarını işletemediklerini belirten Sontepe, konuyla ilgili "Dükkânlarımız kapalı, işletemiyoruz. Bu şartlarda Diyanet’in bize yaptığı zulümdür. Bize destek olmaları gerekirken köstek oluyorlar. Biz bu süreçte sahipsiz kaldık. Dükkânlarımızdan atılma korkumuz var. Cumhurbaşkanı sesimize kulak versin" ifadelerini kullandı.

CİMER'e başvuru yaptıklarını ancak olumlu sonuç alamadıklarını söyleyen bir başka esnaf ise Diyanet Vakfı temsilcilerini aradığını ancak önce olumsuz yanıt aldığını daha sonra ise telefonunun engellendiğini belirterek "Diyanet İşleri Başkanlığı’nı aradım. CİMER’e tekrardan başvuru yaptım. Verdikleri yanıt ‘onlar bağımsız biz karışamıyoruz.’ Bu ülkede bağımsız bir kurum varmış onu öğrenmiş olduk. Bingöl AKP İl Başkanlığı’nı da aradım. İlgileneceklerini söylediler. Vakfın dinle ilgisi kalmamış, sömürü üzerine bir düzenleri var" dedi.

diyanet vakfı bingöl kiracı esnaf faiziyle birlikte istediler icraya verdiler avukatlık ücreti talep ettiler dava isyan faiz kiracı esnafı açıklama cimer