Diyanet Vakfı, Yardım Yaptığı Kişileri İfşa Ederek Reklam Yaptı

TAKİP ET

Diyanet Vakfı, yardım kolisi gönderdiği vatandaşların fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesabından fotoğrafları yayımladı.

Yardım kolisi göndererek vatandaşlara destek olduğunu iddia eden Diyanet Vakfı, ihtiyaç sahibi kişileri kolileri alırken fotoğrafladı. Çekilen fotoğraflar Diyanet'in resmi Twitter hesabından yayımlandı. Yüzleri açık ve net şekilde görülen ihtiyaç sahiplerine dikkat çeken CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, duruma tepki gösterdi. 

Şimşek, ''Sağ elin verdiğini, sol el görmesin. Bu bir Hadisi Şerif. İşi Allah kelamı ve sair hadisleri halka anlatmak olan kurumun başında bulunanlar ne yazık ki hadislerden ve en önemlisi ayet-i kelimelerden çok uzaklar.

Dün Türkiye Diyanet Vakfı sayfasında gördüklerimiz bizleri üzdüğü gibi inanıyorum ki fotoğraflarda yer alan ihtiyaç sahibi halkımızı da bu durumdan çok icap duymuşlardır. Gördüğünüz fotoğraflarda ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini bu eleştiriyi yaparken basında ve sosyal medyada kullanacağım için  ben kapattım. Normalde ihtiyaç sahiplerinin yüzleri açık, ama ne yazık ki müftü beyin ve bu fotoğrafları kullanan sayfasında yüzbinlerce takipçisi olan Diyanet Vakfı'nın aklına gelmemiş. Bir de bunu almışlar, bunlar ihtiyaç sahibi der gibi sayfalarında paylaşmışlar. İş mi yaptınız göz mü çıkardınız belli değil.

Eğer o insanlar yaptığınız bu yardımları kapak kapak reklam yapmanızdan dolayı en ufak bir mahcubiyet duymuşsa bunun günahı vebali sizindir” ifadelerini kullandı. 

Ekonomi Söylediğiniz Kadar İyiyse Bu Yardım Edilecek İnsanlar Nerden Çıkıyor?

Her fırsatta Türkiye ekonomisini öven ve yoksulluğun eskisi kadar büyük bir sorun olmadığını söyleyen yönetime hesap soran Şimşek, “Bunun yanında yalandan ve hileden uzak durması gereken kurum kalkmış bazı maskesiz vatandaşların sonradan fotoğraflarını montajlayarak maske varmış gibi göstermiş. Sizlerin yaptığı bu hareketler ne yazık ki halkımızda  kurumlarına olan güveni ve inandırıcılığı kaybettiriyor. Ayrıca yetkililere buradan şunu da sormak isterim “Ekonomi havuz medyasında anlattığınız kadar iyiyse bu yardıma muhtaç bu kadar insan nereden çıkıyor ? Eğer ekonomi sizin anlattığınız kadar iyi değilse bu halkı bir kuru soğana, patatese ve yardım kolisine muhtaç edecek kadar ne yaptınız? Yazık ve acı verici. Edep  Ya Hu…” şeklinde konuştu.

ramazan diyanet yardım kolisi reklam insanların yüzünü gösterdi şimşek serkan