Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Ünal: Yasakları İhlal Edenler Camilerde Çalıştırılsın

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, virüs kısıtlamalarına uymayanlar "Cami, mescit gibi ibadethanelerde zaruri olarak 1 günlüğüne çalıştırılsın" dedi.

Ülkemizde 90 binden fazla cami mevcut ve bu dini mekanların personel ihtiyaçları var diyen Ünal, “Yılbaşında sokağa çıkma yasağında, yasağı dinlemeyip ihlal eden, keyfiyetten ve boş yere sokaklarda dolaşan insanları camii hizmetlerinde veya diğer sosyal projelerde zorunlu olarak çalıştıralım. İnanın kendileri de bu işten dolayı sevineceklerdir. Vatandaşlarımızın da bu çağrımızı haklı bulacaklarını düşünüyorum” ifadesini kullandı. 

Ünal’ın açıklamalarının devamı ise şöyle:

“Hepimizin bildiği gibi ülkemiz ve dünya 8 aydan fazla bir süredir bir salgın süreci yaşamaktadır. Bu süreç bazı dönemlerde hayatın normal akışını durduracak güce erişmiştir. Salgın sürecinde kamunun ve halkın düzenini sağlamak adına ülke yönetimleri çeşitli kurallar belirliyorlar. Ülkemizde de son alınan kararla hafta sonları cuma akşamından pazartesi sabahına kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yılbaşı münasebetiyle de bu yasak 4 gün olarak belirlendi. Tabii herkes bu kurallara harfi harfine uymuyor. Kimisinin geçerli sebepleri olduğu için sokağa çıkıyor, kimisi ise keyfiyetten dışarılarda geziyorlar. İşte biz de diyoruz ki, keyfi olarak boş yere sokağa çıkıp yasağı dinlemeyen ve güvenlik güçlerini zor durumda bırakan bu insanları camii, mescit gibi ibadethanelerimizde zaruri olarak 1 günlüğüne çalıştıralım. Camilerimizin temizliğinde olur, bakımlarında olur veyahut camii görevlisinin belirleyeceği bir işte çalıştırılabilirler."

Diyanet Vakıf-Sen Diyanet Vakıf-Sen başkanı Diyanet Vakıf-Sen başkanı nuri ünal nuri ünal diyanet cami mescit camide çalıştırılsın cami ceza çalıştırılma cezası