Diyanet'in Bütçeyi Aşan Harcamaları Raporlandı: 7 Bakanlığı Geride Bıraktı

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, 'görev giderleri' diyerek 2021'in ilk yarısında 4,5 milyon TL harcadı.

Vatandaşlara 'azla yetinin' diyen ve tasarruf etmeyi öneren Diyanet İşleri Başkanlığı, yılın ilk yarısında kendisine verilen bütçeyi aştı. Görev giderlerini 2020 yılının aynı dönemine oranla yüzde 543 artıran Diyanet, bu yıl 'görev giderleri' adı altında yılın ilk yarısında 4,5 milyon TL harcadı. Diyanet, yapmış olduğu harcamayla görev giderleri için verilen 976 bin TL başlangıç ödeneğinin 6 kat üzerine çıkmış oldu.

2021 yılı için ayrılan 12,9 milyar TL ödenek ile  İçişleri, Dışişleri, Enerji, Kültür ve Turizm, Sanayi, Çevre ve Şehircilik ile Ticaret bakanlıklarının bütçesini geride bırakan Diyanet, yolluklar için ise altı ayda 25,2 milyon TL harcadı. Diyanet’in mali raporlarına göre idarenin, “Yolluklar” kaleminden yaptığı 25,2 milyon TL’lik harcamanın 23 milyon TL’si yurtiçi yolluklarını, 2 milyon TL’si ise yurt dışı yolluklarını oluşturdu. 

Uçuk harcamaların adresi olan Diyanet, bütçesinin personellere dağıldığını belirterek bütçe azlığından yakındı ve bütçesinin artırılmasını talep etti.

 

diyanet bütçe mali rapor milyon harcadı