Diyanet'in Denizli'deki Hamamlı, Süit Odalı Merkezi'ne 2.7 Milyonluk Peyzaj Gideri

TAKİP ET

Diyanet'in, 40 milyon TL'lik Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin 2 milyon 749 bin TL'lik çevre düzenlemesine başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Denizli’de yapımına devam edilen 40 milyon TL maliyetli Yüksek İhtisas Merkezi’nin çevre düzenlemesine geçildi. Merkezin temeli, 2018 yılında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katıldığı törenle atılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, “Dini istismar eden yapıların önüne geçilmesi” amacıyla yapıldığı belirtilen Denizli Yüksek İhtisas Merkezi’nin inşası, ilk kez 2016 yılında gündeme alındı.

Denizli’de 28 bin metrekarelik alana inşa edilen ihtisas merkezi projesinin maliyeti 40 milyon 657 bin TL olarak açıklandı. Yalnızca 2019 yılında 35 milyon TL harcanan ve içerisinde sekiz adet süit odanın yanı sıra Türk hamamı ve spor salonları da bulunan merkezin 2021 yılında hizmete açılacağı belirtildi.

İnşaatı büyük oranda tamamlanan Denizli Yüksek Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin çevre düzenlemesi için de ilk adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Denizli İl Müdürlüğü’nce 12 Ekim’de Pazarlık yöntemi kullanılarak düzenlenen ihaleye beş firma teklif sundu. Covid-19 salgını nedeniyle elektronik ortamda düzenlenen ihaleye verilen en düşük teklif, 2 milyon 749 bin TL oldu.

İhalenin ardından en düşük teklifi sunduğu bildirilen şirketle 2,7 milyon TL maliyette anlaşıldı. Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin çevre düzenlemesi işinin maliyetinin 2 milyon 954 bin 699 TL’ye ulaşabileceği öngörüldü.

ali erbaş diyanet işleri denizli tesis diyanetin denizlideki merkezine 2.7 milyonluk peyzaj gideri peyzaj için 2 milyon diyanetin denizli merkezi diyanetin süit odalı hamamlı merkezi