Diyanet'in ''Estetik Kaygı İçin Değişim Yapmak Caiz Değil'' Fetvasının Ardından, Diyanet İşleri Başkanı'nın Saçını Boyattığı Anlaşıldı

TAKİP ET

Diyanet'in Tıp ve Sağlıkla İlgili Fetvalar kitabında yer alan 'estetik görüntü için operasyon geçirmenin caiz olmadığı' yazısının hemen ardından Diyanet İşleri Başkanı'nın estetik görünmek için saçını boyattığı anlaşıldı.

'Tıp ve Sağlıkla İlgili Fetvalar' kitabında saç ektirmenin ve kaş aldırmanın günah olduğunu belirten Diyanet, saç boyatma konusunda herhangi bir fikir belirtmemişti.

Kaş aldırmanın bile günah olduğu yazılan kitapta saç boyatmaya yer verilmemesinin nedeni akşam saatlerinde anlaşıldı.

Diyanet'in fetvasının ardından internet ortamında yayımlanan görüntüleri aratan kullanıcılar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın saçını boyattığını fark etti. Beyaz saçlarıyla çekilmiş görüntülerinden bir süre sonra ışıl ışıl kahverengi saçlarıyla dikkat çeken Erbaş gibi Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt'un da saçını boyattığı anlaşıldı.

“Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır” diyen Diyanet'in, saç boyatmanın caiz olup olmadığı hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

diyanet fetva ali erbaş başkan saç boyatma caiz fatih kurt