Diyanet'in Harcamalarına MHP'li Vekil: Diyanet'i Eleştirmek Haçlılara Destektir

TAKİP ET

MHP Milletvekili Yaşar Yıldırım, Diyanet'in eleştirilmesinin Haçlılara yardım etmek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda Diyanet’in harcamaları gündeme geldi.

CHP Milletvekili Burak Erbay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 13 milyar TL’lik bütçesinin yedi bakanlıktan fazla olduğunu anımsatarak, “175 ülkede faaliyet gösteren Pfizer'de 96 bin kişi çalışıyor, BioNTecH'te bin 300 kişi çalışıyor. Diyanet’te ise 131 bin 789 kişi çalışıyor” dedi. 

Genel Kurul’da söz alan MHP’li Yaşar Yıldırım, Diyanet’in eleştirilmesinin Haçlılara yardım etmek olduğunu söyledi.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Bazı kurumların eleştirilmesinde hiç fayda yoktur. Bu kadar Haçlı üzerimize gelirken bu Haçlılar ile mücadelede en önemli kurum olan Diyanet'in eleştirilmesi Haçlılara yardımdır, Haçlılar’a destektir. Diyanetin elbette ki vardır eksiği gediği. Diyanet İşleri Başkanımızdan imamına kadar herkes hal, hareket, davranış biçimine dikkat etmelidir. Çünkü yürüdüğü, geçtiği, yediği, kalktığı her yerde Müslümanları temsil eder, İslam'ı temsil eder.”

diyanet işleri mhpli vekil ilginç çıkış mhpli yaşar yıldırım diyaneti eleştirmek haçlılara destek haçlılara yardım genel kurul tbmm genel kuurl cumhur ittifakı akp mhp iyi parti chp genel kurulda diyanetin harcam