Diyanet'in Toplantısında: Dans ve Müzik Kulüpleri Çocukları Kafalayan Yerler

TAKİP ET

Diyanet'in, 'Ateizm, deizm, agnostisizm' konulu toplantısında dans ve müzik gibi sosyal amaçlı kulüpler, 'Çocukları kafalayan yerler' olarak nitelendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Eylül 2018’de Ankara’da düzenlenen, 'Güncel İnanç Problemleri' isimli toplantıda, dans ve müzik kulüpleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yapıldığı öğrenildi.

Dans ve müzik kulüplerinin, 'çocukları kafalayan' şeyler olduğunu dile getiren bir akademisyenin toplantı tutanaklarına geçirilen konuşmasında, “Dans kurslarına bizim gencimiz gidiyor. Tabii gidecek ama bakıyorsunuz iki ay sonra çocuk başını açmış, sakallı sakalını kesmiş, cumayı aksatıyor” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

Dans ve müzik kurslarıyla ilgili de konuşan akademisyen, dans ve müzik kurslarına giden çocukların iki ay sonra başını açtığını, sakalını kestiğini ve cuma’yı aksattığını savunarak, “Demek ki onu orada kafalayan şeyler var” dedi. Toplantıda, “Gençliğe ulaşmak için” ise Diyanet’e “Sadece cami veya imam hatip olarak görmeyelim bu problemi. Kendi bünyemizde gençler için özel kulüpler, gruplar kuralım. Belki sakalsız olabilir, daha dünyevi gözükebilir bu öğrencilerimiz, belki ben hemen hocayım demesinler ama bir ajandaları olsun, ne yapacaklarını bilsinler” önerileri sıralandı.

diyanet toplantısı diyanetin toplantısında skandal sözler diyanet işleri ankaradaki toplantı ateizm dans ve müzik kulüplerini hedef aldılar