Diyanetin Yatılı Kuran Kursunda 7 Çocuğa Cinsel İstismar ve Dayak

TAKİP ET

Erzurum'da bir Kuran kursunda 7 çocuk cinsel istismara maruz kaldı.

İsmail Saymaz'ın Halk TV'deki köşesindeki yazısında yer verdiği bilgilere göre Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda 7 çocuk cinsel istismara uğradı.

Aralık 2021'de meydana gelen olayın üstünün örtülmek istendiğini, olayın ortaya çıkması üzerine istismarcı belletmenin Yozgat'a gönderildiğini ve çocukların başka Kuran kurslarına dağıtıldığını belirten Saymaz, Erzurum Müftülüğünün olayın üstünü kapatmaya çalıştığını söyledi.

6 Ay Boyunca 10-11 Yaşındaki Çocuklara Cinsel İstismar

İsmail Saymaz'ın şehrin imajına ve Kuran kurslarına söz gelmemesi amacıyla üstü örtülmek istendiğini belirttiği cinsel istismarlar altı ay boyunca sürdü.

Saymaz'ın Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameden aktardığı bilgilere göre Kuran kursta kadrosuz ve ücretsiz olarak Mayıs 2021'de çalışmaya başlayan H.A. (22), ilk olarak M. isimli çocuğa cinsel istismarda bulundu. M.'yi kucağına alarak zorla odasına götüren H.A., sopayla dövme tehdidinde bulunarak tecavüz etti. H.A., aynı çocuğa birkaç gün sonra yemekhanede tecavüz etti. H.A., M. isimli çocuğa 15 defa tecavüz etti ve oral sekse zorladı.

Çocuklardan Birine Tecavüz Ederken Diğerine Zorla Videoya Kaydettirdi

H.A. isimli belletmen, U. isimli bir çocuğa tecavüz ettiği sırada telefonunu M.'ye vererek videoya kaydettirdi ve M.'ye tecavüz etti ve aynısını U.'ya zorla yaptırdı. U., telefonla kaydetmesini isteyen H.A.'ya karşı çıktığında belletmen U.'yu sopayla dövdü.

M.'nin gördüğü işkenceye U. tanık oldu, H.A.'nın sopayla dövdüğü M.'nin vücudunun mosmor olduğu söyledi. Çocuklara tecavüz eden H.A. "Ailenize söylerseniz sizi keserim" diye tehdit etti. Bu olaydan iki hafta sonra H.A. çocuklara yaklaşınca U. ve M. kaçarak banyoya saklandı, peşlerinden gelen H.A.'dan kaçarak kilere sığınan çocuklar burada tecavüze uğradı. H.A. çocuklara porno film seyrettirdi.

Kuran kursunda kalan çocuklardan E., M., F., A., T., U. ve M.'ye cinsel istismarda bulunan H.A. isimli belletmen verdiği ifadede çocuklara çok kez sürtündüğünü, çocukları "sevgi amaçlı" öptüğünü, ayrıca 3 çocuğa sopayla vurduğunu söyledi.

İsmail Saymaz, "H.A. hakkında 12 yaşından küçüklerin nitelikli cinsel istismarı, müstehcen yayınları seyretmeye teşvik, müstehcen yayınlarda çocukları kullanmak, cebir ve hileyle hürriyetinden yoksun kılma, hakaret ve sarkıntılıktan dava açıldı" ifadelerini kullandı.

6 ay boyunca yaşanan sistematik cinsel istismarı ortaya çıkaran İsmail Saymaz şu ifadeleri kullandı:

"Baba Şikayetçi Olmasa Tecavüzün Üzeri Kapatılacaktı"

"Peki, bu sadist tecavüzcünün kursta çalışıp çocuklarla 24 saat vakit geçirmesine kim izin verdi? Hangi eğiticilik vasfı ve diploması var da çocuklar teslim ediliyor?

Nasıl olur da Erzurum'un orta yerindeki kursta çocuklar altı ay boyunca sopayla dövülüp tecavüze uğrarken, müftülüğün haberi olmaz?

Bunca bütçe ne diye ayrılıyor size? Yiyin, için, gezin ve lüks makam otomobillerine binin diye mi? Utanmıyor musunuz?

Belletmenin ifadelerinden anlıyoruz ki Mayıs 2021'de işe girdi. İstismarın duyulması üzerine 29 Ekim 2021'de Yozgat'a gönderildi.

Kursun idareciler neden olayı savcılığa bildirmedi? Demek ki M.'nin babası E., şikayette bulunmasaydı bu tecavüzün üzeri kapatılacaktı.

Erzurumlu yedi çocuğu sadist bir tecavüzcünün eline terk edenler mutlaka yargılanmalı. Bu sorumsuzluk ve denetimsizliğin hesabı sorulmalı."

yatılı kuran kursu diyanet erzurum tecavüz istismar dayak