Diyanetten Akademisyen Uğur Kutay ve Gazeteci Fatih Ergin'e Suç Duyurusu

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay ve Yeniçağ Haber Müdürü Fatih Ergin hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hz.Muhammed'e hakaret edildiği iddiasıyla Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olan Uğur Kutay ve hafızlara hakaret ettiği iddiasıyla linçlenen Yeniçağ Gazetesi Habet Müdürü Fatih Ergin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay'ın müfredat dışına çıkarak Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilmiş ve mürteci gruplar üniversite kampüsünde ve sosyal medyada protestoda bulunmuştu. Bugün ise Yeniçağ Gazetes,'nin Haber Müdürü Fatih Ergin'in hafızlık öğrencilerine hakaretvari sözlerde bulunduğu iddia edildi. İslamcıların sosyal medya üzerinden başlattıkları linç kampanyasına, mürteci "Misvak" da dahil olarak İYİ Parti'yi ve Yeniçağ Gazetesi'ni hedef aldı. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bir öğretim üyesi alemlere rahmet Peygamberimiz Hazreti Muhammed'e, bir gazeteci ise ümmetin en şereflileri Kur'an hafızlarına hakaret etmiş. Çok yazık. Keşke anlamaya çalışsaydılar, severlerdi. Yapılan hakaretler için Başkanlık olarak suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullanarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Ne olmuştu?

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi olan Uğur Kutay'ın bir ders esnasında Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilmişti. Senaryo Yazımı ile ilgili bir ders sırasında tartıştığı öğrenciye, “Sen İslam propagandasının dayattığı zekanın bir ürünüsün” diyen Uğur Kutay pek çok şeriatçı grup tarafından hedef gösterilmişti. 

Fatih Ergin, zorunlu eğitim çağında olup okula gönderilmeyen çocuklardan hafızlık adı altında devşirmek istenildiği belirterek “Müftülükler hafızlık kursu inşaatına yardım topluyor, tarikatlar görkemli hafızlık icazet törenleri yapıyor. Hafızlık bu çağda neye yarıyor? " ifadelerini kullanmıştı. Ergin daha sonra şöyle devam etti:

“Teknoloji çağında “hafızlık” asalaklık adaylığıdır. O çocuk bir şey üretip geçinemez! Derdiniz sevapsa cumaları SMA'lılara para toplayın!”

“Herkesin elinde cep telefonunun olduğu iletişim çağında hafız yetiştirmek, bir şey üretmeden toplumun sırtından geçinecek asalaklar yaratmaktır. Bu çocuklar insanlık için bir şey üretmeyecek, sadece tarikatların siyaset ve Diyanet'ten geçinme düzenini devam ettirmeye yarayacak!” 

 

Uğur Kutay Fatih Ergin diyanet işleri başkanlığı ali erbaş suç duyurusu soruşturma